H-8360 Keszthely, Kossuth L. u. 25.
Tel: 06-83/312-031, 06-83/ 314-287, Tel / Fax: 06-83/314-288

 

Hévíz

A Balatonhoz közel (6 km) található a mediterrán jellegu város, Hévíz a maga eredetiségével, szépségével és változatosságával: pompás kastélyok, öreg várromok és vendégcsalogató csárdák simulnak bele a vidék erdos dombjainak, impozáns hegyoldalainak és kedvelt borvidékeinek képébe. Élménydús kirándulásra, és egész éven át fürdozésre csalogat ez a vidék. Fürdozésre, Európa legnagyobb természetes gyógytavában mely, ha vízfelületét nézzük világviszonylatban a legnagyobb
(4, 75 Ha ) . Amikor a turisták már rég elhagyják a Balatont, Hévízen még élénk a fürdoélet. Varázslatos, amikor az oszi ködfátyol körülfonja a fürdoépületeket, ahogy a helyi lakosok mondják „pipál " a tó. Hévíz neve annyit tesz: egészséges víz. Nyáron a legmelegebb napokon a 38 C°-ot is eléri a termál tó vize. A hidegebb és szeles oszi idoben 30 C°-32 C°, a jéghideg télben 24 °C körül van a vízhomérséklet. Ez a 38 m mélyrol feltöro 42 C°-os forrásnak köszönheto.
A tó vize 28 órán belül megújul, kicserélodik. Az alkáli forrásvíz gazdag értékes nemesgázokban, nyomelemekben és ásványokban, nagyobb mennyiségben tartalmaz káliumsókat, vízben oldott ként, hidrogén karbonátot, melyek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkento és nyugtató hatásúak. A hévízi gyógykúra hatása nagyon sokoldalú. Mozgásszervi megbetegedésekre, reumatológiai és gyulladásos izületi bántalmakra kiválóan alkalmas. A hévízi iszap az egész világon egyedülálló. Különösen nagy érték az iszapban található radon gyógyhatása. A radon megkönnyíti és fokozza az anyagcsere folyamatokat, megnyugtatja az idegrendszert, gyógyítóan befolyásolja a sejtmuködést. A hévízi gyógykúra idotartama 2-3 hét. Ehhez az orvosi vizsgálat feltétlen igénybevétele ajánlott. A gyógyvíz hatását a gyógyszeres és a fizioterápiás kezelés teszi teljessé.

info@keszthelytourist.hu