H-8360 Keszthely, Kossuth L. u. 25.
Tel: 06-83/312-031, 06-83/ 314-287, Tel / Fax: 06-83/314-288

 

Keszthely

A Balaton-part legnépesebb, hagyományokban gazdag települése méltón tart igényt a Balaton fovárosa címre
A több mint 750 eves múlttal büszkélkedo város, sajátos hngulatot közvetít minden idelátogató vendég számára. A természeti értékekben bovelkedo táj szépsége, a gazdag történelmi múlt, a mindig pezsgo kulturális élet, a pihenés, testi, szellemi felfrissülés számtalan lehetosége, a helyi konyha ízei, a táj borainak zamata mindig képes újra s újra megnyerni a turisták szívét, szeretetét.
Ha egy kellemes sétát teszünk a város szuk utcácskái között, magunkba szippantva korok történelmi hangulatát, lépten-nyomon felfedezzük, hogy a város és a Festetics család élete mindig szorosan egybefonódik az évtizedek során a család legjelentosebb alakja Festetics György alapította Európa elso mezogazdasági felsofokú oktatási intézményét a GEORGIKONT. Az o irányításával készült el a Balaton máig legnagyobb vitorlás hajója a Phoenix gálya.
A Dúnántúl legnevesebb költoit és íróit látta vendégül a Helikon ünnepségek megrendezésével.
Hazánk 4-ik legnagyobb kastélyának építését Festetics Kristóf kezdte el, György könyvtári szárnyat épített hozzá. A közel százezer kötetes könyvtár számos ritkaságot oríz. A kastély ma múzeum, konferencia központ. Jelentos kiállításokkal és rangos zenei rendezvényekkel várja a látogatókat. A Helikon park árnyas fái között, elidozve a Helikon ünnepségek tiszteletére emelt muemléknél lassan megpillantjuk a Balatont.
A „ Magyarok tengere ", ahol nemcsak a víz szerelmesei, távoli országok turistái, de a magyar vendég is megtalálja azt az örök romantikát, felejthetetlen élményt amit a Balaton közvetít.

info@keszthelytourist.hu